onsdag, februar 09, 2005

Vi lever!

Saann. Da har vi bodd i jungelen, og det gikk ganske bra. Kanskje har vi ikke faatt malaria engang. Men en del myggstikk. Og kanopadlesaar i hendene. Men det var det verdt.

Ved siden av pingvinen har jeg faatt et nytt favorittdyr. Dovendyret. Hvis man naa klarer aa mixe genene til de to sammen saa trenger vi ikke kjoepe TV for aa hygge oss i sofaen om kvelden lenger. Man kan kjoepe en dovin eller et pingdyr i stedet. Vagging i slow motion maa bare bli bra. Men jeg synes litt synd paa dovendyret vi fant. Vi fant det i et tre ved elva, og den ville guiden vaar klatret opp og skulle hente den ned. Dessverre var det utrolig langsomme dovendyret litt for raskt for guiden vaar, saa det klarte aa bite ham, og boms falt dovendyret i elva. Det er ikke saa bra, for pirayaene liker dovendyr. Men vi fikk dyret opp av vannet i tide, og ansiktet til et dovendyr som nettopp har stupt fra timeteren er noe av det klokeste jeg har sett i hele mitt liv. Foto foelger naar jeg kommer hjem.

Vi er tilbake i Manaus naa, midt i jungelen, og i natt var det slutten paa karneval. Hundre tusen brasilianere danset jungeldans med trekkspill rundt oss. Ikke mye som minner om samba her i jungelen, men det var lett aa la seg rive med likevel. Noen sedler som Alexander hadde i lomma ble veldig medrevet, i hvert fall. Dem ser vi nok aldri igjen.

Fint vaer, saann der regntid. Har ikke blitt vaate ennaa. Naa blir det antagelig fire dager i baat paa elva, ned til Belem. Elva er forresten 60-80 meter dyp (og noen kilometer bred!), saa det kan godt hende at vi drukner hvis vi synker likevel. Bare saa det er oppklart.

Aner ikke hvordan Internet-tilgangen blir fremover, men paa baaten er det ikkeno og i Amazonas-jungelen var det ikkeno, saa ikke forvent for mye nytt herifra foer en gang rundt Brasilia paa planen i forrige posting.

Fortsatt godt skifoere til alle dere hjemme!

Bjoern

1 kommentar:

Anonym sa...

Fint at dere tar vare på den lokale dyrebestanden, etter først å ha plaget dyra. Det er forresten ikke så kaldt her hjemme, og skiføre, det har vi ikke sett. Ha en fortsatt fin tur!