onsdag, mai 08, 2013

Gayruba!

Her kommer en liten oppfølger etter det første sjokkmøtet med arubansk overnattingsindustri, Homo Sapiens Arubensis. Det er tid for å dokumentere stedet med bilder...

Vi hadde altså bestilt overnatting for de første nettene på Aruba litt i blinde. Alt vi visste var at vi skulle bo på det billigste alternativet som lå i rimelig nærhet fra sentrum i hovedstaden Oranjestad. Det pleier å holde.

På flyplassen venter en svær fyr på oss, og han kjører oss i en skikkelig bulkete pick-up rett til en liten villa i et ganske fint boligstrøk. Å bli hentet koster bare ti dollar ekstra. Der skal vi bo, på et av de fem rommene der.
Inngangspartiet ser greit ut. Koselige engler og kattepuser og uroer som klinger og plinger i vinden på altanen. Litt mye Jesus og Maria, kanskje, men man skal vel alltids klare å gjemme ateismen sin for noen dager. Ja, og pusekatt, på nederlansk, er forresten passordet til wifi-nettet her.
Næmmen, se, en morsom liten boks på bordet. Virker som om noen roter litt med sitatene sine, men det er jo artig med litt sånn antikke ting.
Vi får full omvisning på eiendommen. Badebassenget ser finfint ut. "Ja, og det er altså frivillig om man vil ha klær på eller ikke, høhø", sier Noud som viser oss rundt. "Æh... Ok!", sier vi.
Jeppjepp, hvem har vel ikke alltid ønsket å bli neddusjet av en gris? Hygienisk å dusje før man går i bassenget, særlig hvis man gjør det i nettoen, kanskje.
Mye, eh, interessant kunst rundt bassenget, ofte kombinert med regnbuefarger.
Ved bassenget er det et lite, men godt utstyrt kjøkken, som også er til fri benyttelse for oss som bor der. Trenger man for eksempel en flaskeåpner, så, uhm..., så har de visst det, ja. Aldri sett den varianten før, tror jeg?
De som driver stedet er ikke fremmede for å reise selv, heller. Og når de reiser, så kjøper de alltid med seg en kjøleskapmagnet som souvenir. De har vært i, skal vi se, San Francisco, Las Vegas, San Francisco og... San Francisco! Jeg begynner å se et mønster her. Og det er avlangt, særlig i erigert tilstand.
På speilet i gangen henger dette. Det er Chris, en av stamgjestene her, og han har tegnet det selv. Fint, ja?

Jaja, nok omvisning rundt i huset. Nå skal vi få se rommet vårt.
Sånn ser det ut på veggene der. Det er de forskjellige karene som kommer og renser bassenget hver morgen, sies det. En ny en for hver måned. Veldig greit å ha dem hengende sånn ved siden av sengen, sånn at man kan se forskjell på hvem som bor på stedet og hvem som bare jobber der.
Inne på badet henger det enda noen flere karer. De jobber visst ikke her lenger, men det pynter jo unektelig opp likevel.
Med rommet følger det med badekåper, til ham og hen.. eh, til ham og ham! I lekker orange og brun silke.
Inne på doen finner vi dette lille alteret. På det lille bildet blir vi minnet om hvor fint det er å dykke og å snorkle på Aruba, og på det store bildet, hm, er det en fyr som sitter og skrever. For å toppe romantikken er det et hjerte på stilk og stearinlys og roselukt.
Og når man sitter på do, så stirrer man rett inn i dette en meter foran seg. Blir man ikke inspirert til å tisse av det, så vet ikke jeg!
I dusjen er det massevis av speil, så hvis man mister såpestykket sitt, så skal det være ganske greit å finne det igjen uten å måtte snu seg.
Sånn. Da har vi tatt runden. Stedet flyr for anledningen under Canadas offisielle flagg, som en av gjestene der har tatt med seg. Jeg husker ikke at det skal være så mange farger på det, men det er vel de der rare franske kanadierne som insisterer på det, da. Fint skal det være!

Neida. Jeg skjønner hva slags sted det er, og det var altså helt topp å bo der. Alle, absolutt utelukkende single menn, var veldig hyggelige mot oss, enda vi er av den heteroseksuelle typen. Av hensyn til oss beholdt de til og med klærne på ved bassenget, enda så varmt det var!

Har du lyst til å prøve et litt annerledes, og relativt rimelig, sted å bo på Aruba, så anbefaler jeg veldig Little David Gay Guesthouse. Bare vit at i denne sammenhengen så betyr "gay" altså ikke bare livlig, munter, lystig, prangende, strålende, broket, pyntet, levelysten, utsvevende eller lettsindig...

Jeg har forresten lagt ut et annet utvalg av bilder fra reisen til Aruba, Bonaire og Curacao her. Værsågod, kikk så mye du vil! :)
Legg inn en kommentar