søndag, juni 02, 2013

Lurveleven på lørdag

Min juni ble innledet med en vandring gjennom Oslo, fra Nydalen ned langs Akerselva og bort til Aker Brygge. Det ble en såpass fin tur at jeg herved inviterer deg til å følge med på utvalgte deler av den, her og nå. Blir du litt inspirert må du gjerne gå i mine fotspor og etterpå vise meg hvordan din versjon av turen ble.

Løypa var en "photowalk" i regi av et nettsamfunn av norske fotografer på Google+. Meningen er at man skal gå en tur mer eller mindre sammen, alt fra profesjonelle fotografer til iPad-veivende blinkskudd-optimister, og hjelpe hverandre med å få til sånne bilder som alle gjerne vil ta. I praksis starter det typisk sånn, men litt etter hvert blir det fort sånn at man hjelper hverandre med å bestille øl i stedet, men jeg anbefaler uansett å prøve det!

Temaet for fotovandringen var "kommunikasjon", men jeg fant fort et annet tema malt gult med bred pensel under ei bru i Nydalen. Den eneste fornuftige måten å forholde seg til fotografering på, så lenge man slipper å prøve å leve av det, er nettopp "for moro skyld", synes jeg.
I tillegg til fotografer slenger det gjerne med noen som er villige til å posere litt. Innenfor rimelighetens grenser er det bare å etterspørre positurer. "Løp akkurat foran bussen", "Følg etter den anda", "Kjøp en is til meg". Genialt opplegg. Her har en fyr fått ei hulder til å fryse tærne av seg i Akerselva, men jeg synes de var flinke til å posere, begge to.
Selv om man er i byen kan man godt fotografere fauna. Jeg satt helt i ro da disse to her kom vaggende og prøvde å fortelle meg at jeg kunne drite i det kameraet, men at det jeg burde tatt med meg var litt gammelt brød og kanskje en matrosdress. Eller noe. Jeg skjønte ikke alt. Det hender med ender.
Jeg fant denne lite overbevisende kampanjen på et kjellervindu på Torshov. Usikker på hva som gikk galt i dette tilfellet, men intensjonen var tydeligvis å fremstå som rent og pent. Eller kanskje det er skremselspropaganda.
Det ser kanskje ut som et utsnitt fra en krigskirkegård eller noe, men det er bare en uhorvelig mengde stakittgjerder på rekke og rad på en bitteliten gressplen langs elva. Mulig de forsker på hvilken maling som holder lengst, eller noe sånt. Gjerdene så i hvert fall helt meningsløse ut.
Ikkeno er så flott som en nedlagt fabrikk! Lilleborg visste hva de gjorde da de flyttet produksjonen til lavkostlandet Ski kommune i 1997.
Det er helt greit med tordenvær, så lenge det hele tiden holder seg en kilometer eller to unna. Stilige skyer er mye bedre enn kjedelig helblå himmel.
En av Brødrene Herreys gikk seg også en tur langs Akerselva denne dagen. Hadde du glemt dem? Klikk her. Vel bekomme og lykke til med resten av dagen.
Salmesangeren under Vøyenbrua så også ut til å ha en god dag. "Hahaha, ja, bare løp, dere, men Gud kommer til å ta dere igjen til slutt!", tenker han.
Og vips var han tilbake til sitt vanlige, dystre jeg:
"All things sick and cancerous,
All evil great and small,
All things foul and dangerous,
The Lord God made them all"


 Jeg er ikke så god til å lese tribal-tatoveringer, men jeg tror dette må være en mohikaner. Både sveisen og det faktum at hvis de holder på sånn, så er det ikke så rart at plutselig bare er én igjen av dem. Joda, klart det gelenderet på broen er bredt nok til å ta seg en lur på. Ingen tvil om det!
Definitivt en av de flotteste krokodillene Oslo har å by på, et kvartal nord for Blå.
Jeg fant en gjeng bykatter å henge sammen med. Følte meg i uvanlig høy grad grå og kjedelig.
Det gjorde jeg for så vidt ved Blitzhuset også, hvor Synne Sanden holdt konsert. De fleste rundt meg der hadde nok spist mer magisk sopp enn jeg har. Men hun er uansett veldig flink, altså.
Og det syntes fansen hennes også. 
Jeg aner ikke hva som foregår her, men minst en av disse to har i hvert fall sett noe de ikke likte, tror jeg. Håper det ikke var meg. 
For sikkerhets skyld rømte jeg inn i mengden på Kontraskjæret. Der var det nesten like mange mennesker som det fløt søppel rundt dem. Morradi holdt konsert, og selv om det var veldig mange som røyket der, er jeg ganske sikker på at det ikke var et eneste gram nikotin i lufta.
Når Morradi sier "Say yeah!", så sier du "Yeah!". Sånn er det bare.
Etter åtte timers vandring (og skjenking) avsluttet vi fotoekspedisjonen på Tjuvholmen. Andre der hadde bare såvidt begynt på sin kveld.

Du vet det er på tide å gå hjem når det ser sånn ut når man skal posere for et siste gruppebilde for dagen.
Og når sånne som disse står i drosjekøen, så er det antagelig best å bare ta labbene fatt. Aker Brygge har nok av bestemte mennesker som blant annet virkelig kan det der med å spise med bestikk. Du tuller ikke med sånne.

Takk for følget! Nå er det din tur!

(Dette var ikke alle bildene, men du finner albumet i sin helhet her omtrent.)

Ingen kommentarer: