onsdag, mars 18, 2009

Australiabilder, del 2

Her jobbes det på spreng, kan dere tro! Nå har jeg kommet enda lenger ned i bildebunken fra Australia-turen. Jeg forkastet nesten 97 prosent av bildene jeg tok i området sør for Perth, men det som ble igjen tåler dagslys, tror jeg.


Jaja. I hvert fall, hvis du liker store trær og glattskurt stein, da kan det godt hende du vil synes at det er verdt å kikke igjennom dette galleriet.

Så var det Tasmania, da...

2 kommentarer:

Kjersti sa...

Så fine bilder!
Hvilket program bruker du, og hva gjør du med bildene for å få dem til å se slik ut? Så eventyraktig og fine farger :)
Bruker du lang tid på å redigere dem?

Bjørn Christian Tørrissen sa...

Takk skal du ha, Kjersti. #8D)

Om jeg bruker lang tid? Njææææh... Sikkert ikke mer tid enn du bruker på neglene dine? #;D) Neida, neida, jeg bare tuller!

Noen bilder har jeg ikke rørt, mens andre har jeg rørt ganske mye. Ganske ofte er det sånn at jeg har brukt lengst tid på de bildene som folk tror at jeg ikke har gjort noe med i det hele tatt.

Men hva gjør jeg? Jo, først må jeg ta bildene. Og da bør det helst være litt spennende lys, eller i det minste mye sol. Da kan man nemlig ta bilder som har mange nyanser i seg, som enten blir flott helt av seg selv, eller som kan bli flott hvis man bare fikser og trikser litt på det digitale mørkerom. Gråværsbilder kan bli superfine, de også, men da bør de helst være bra med det samme man tar dem.

Så lar jeg bildene ligge og modnes på minnebrikkene en tid. Det er veldig viktig for å få frem bouqueten i dem. Tror jeg. I hvert fall blir det ofte sånn. Man skal jo rekke å komme seg hjem også.

Etter at jeg heller bildene over på EDB-maskinen min kjører jeg et bildebehandlingsprogram som gjør det meste det velkjente Photoshop gjør, men som er mye billigere og ikke heter Photoshop, men Paint Shop Pro (PSP). Versjonen jeg bruker nå heter "Paint Shop Pro Photo X2".

Der mulighetene i PSP slutter, finnes det mange utvidelser man kan hekte på. Det aller, aller meste av utvidelser som funker sammen med Photoshop funker med PSP også. En utvidelse jeg liker godt heter Nik Color Efex Pro 3. Massevis av muligheter der. Bare å prøve seg frem.

Nøyaktig hva jeg gjør med disse programmene varierer veldig fra bilde til bilde. Hvis du spør igjen om spesifikke bilder eller effekter, så kan jeg godt svare spesifikt også.

Bjørn